GroenLinks vindt het belangrijk dat er plekken zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een potje voetballen hoort daar zeker bij. Als dit overlast voor anderen veroorzaakt, heeft de gemeente de taak om samen met de kinderen en jongeren een blijvende oplossing te vinden. GroenLinks heeft het college hierover vragen gesteld.
 

Deze zomer is er een discussie ontstaan over het kunstgrasveldje naast de Bernulphusschool in Oosterbeek. Kinderen en jongeren spelen daar graag een potje voetbal, maar na 21.00 uur mag hier niet meer gespeeld worden, vanwege de geluidshinder die dat oplevert voor omwonenden.

Volgens GroenLinks is het geen kwestie van kiezen tussen voetbal en rust, maar kijken naar mogelijkheden. Wat kan er bijvoorbeeld veranderd worden aan de inrichting van het voetbalveld, om te zorgen dat de herrie van de hekken vermindert? Wij vroegen het college onder meer: Op welke voetbalveldjes kunnen jongeren terecht na negen uur?

Kinderen en jongeren die sporten en buitenspelen in hun wijk: daar is niemand tegen. GroenLinks wil natuurlijk dat het speelveldje er blijft en dat de kinderen uit de buurt er veel plezier aan blijven beleven. Dat kan als iedereen rekening met elkaar houdt en met elkaar in gesprek blijft voor een prettige onderlinge verstandhouding in onze wijken. "Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn."