Wendy Ruwhof

Wethouder

Bijna vier maanden ben ik nu wethouder in Renkum. Iedere dag ga ik op de fiets naar het gemeentehuis, door het bos, langs de velden en elke dag opnieuw ben ik blij met deze stap! Ik heb al met veel mensen kennisgemaakt maar dat moeten er nog veel meer worden!

Met het wethouderschap had ik al ervaring, de afgelopen vier jaar was ik wethouder in Gouda. De overstap naar Renkum was zeer bewust, we wilden graag terug naar de streek waar ik ben opgegroeid.
Mijn portefeuille is zowel groen als links: duurzaamheid en armoedebeleid.

Mijn achtergrond zit helemaal in de milieusfeer: ik heb een milieufederatie opgebouwd, een milieudienst gereorganiseerd en had de afgelopen periode ook milieu in mijn pakket.
Ik hoop dat de komende vier jaar Renkum een stuk energie-neutraler wordt. Dat kan ik niet alleen regelen vanuit de gemeente, daar zijn veel anderen bij nodig. Als iedereen het belang uitdraagt helpt dat enorm!
Werk en inkomen is een onderwerp waar het rijk een grote vinger in de pap heeft. De ruimte voor eigen beleid in de gemeente is niet zo groot. Maar dat maakt het juist extra uitdagend om te zoeken naar de mogelijkheden om het leven net een beetje makkelijker te maken voor degenen die het betreft.

Nog een paar weken en dan kan ik ook mijn nieuwe huis in de gemeente betrekken. Het is Doorwerth geworden. Ik kijk ernaar uit om nog meer aspecten van deze mooie gemeente te ontdekken en voel me nu al helemaal thuis!