“ "De klimaatcrisis vraagt om actie!" ”

Sophie Engelsma Kandidaat-raadslid

Wie?

Sophie Engelsma, 23 jaar en student Environmental Sciences aan de Wageningen Universiteit. Ik woon sinds mijn 8ste in Oosterbeek, ik heb afgelopen periode in de Raad gezeten voor GroenLinks en wil me de komende jaren blijven inzetten voor een groener en socialer Renkum.

Waarom?

Klimaatverandering is een grote zorg voor veel van mijn generatiegenoten, ik zie om me heen dat veel van hen net als ik moedeloos of boos worden van de veel te trage reactie van politici.

Daarom zet ik me in voor de lokale politiek, om vaart te maken en stappen te zetten richting een klimaatneutraal gemeente Renkum in 2040. We moeten veel harder ons best doen om de aarde leefbaar te houden voor mijn en de volgende generaties.

Hoe?

Er is zo veel wat we kunnen bereiken op de lokale schaal. Denk aan energiebesparende maatregelen toepassen en zonnepanelen op alle daken die daarvoor geschikt zijn. Ik merk dat veel inwoners graag willen verduurzamen maar het moeilijk vinden om ermee te beginnen. We willen duurzame initiatieven faciliteren en uitbreiden, zodat de energietransitie voor iedereen toegankelijk is. Klimaatneutraal in 2040 doen we samen, iedereen moet er beter van kunnen worden. Ik wil dat mijn en de volgende generaties straks trots zijn op de actie die we nu met z’n allen ondernemen. Op naar een duurzamere samenleving!