Om op je bestemming te komen, moet je stappen blijven zetten. Ook al weet je nog niet precies hoe de hele reis zal gaan. De reis naar een aardgasvrij Renkum is ingezet. Eerste stappen: isolatie.

Renkum wil klimaatneutraal zijn in 2040. Om aan de Parijsdoelen te voldoen, is er niet alleen een energietransitie nodig - een overstap naar schone, hernieuwbare elektriciteit - maar ook een warmtetransitie. De overstap naar schone, hernieuwbare manieren om onze huizen te verwarmen.

De Renkumse raad stelde gisteren unaniem de Transitievisie Warmte vast. Daarin staat hoe we op weg gaan naar een aardgasvrij Renkum in 2040.

Raadslid Sophie Engelsma vroeg specifiek aandacht voor klimaatrechtvaardigheid. "Het is van belang dat al onze inwoners, ook die met een kleinere portemonnee of minder beschikbare middelen mee kunnen doen in deze transitie."

Bij de begroting 2022 is dankzij GroenLinks € 53.000 extra toegevoegd aan het budget Klimaat, een bedrag waarmee de uitvoering van de Transitievisie Warmte beter en sneller van start kan.

Meer lezen? Download de visie hier.