Het is wetenschappelijk bewezen: een mens wordt gelukkiger van de natuur. Wat een geluk dat Renkum zo rijk is aan natuurgebieden! GroenLinks riep de serie Mooi Renkum in het leven om meer te genieten van al dat fraais vlak onder onze neus. Lokale krant Hoog & Laag publiceerde de verhalen maandelijks in de krant, en wijzelf hier, online. Najaar 2019 stopte de krant en de serie. Een goed moment om de serie af te sluiten met een bundeling van de verhalen in een boekje. Wil je ook een exemplaar? Bestel het via Renkum@groenlinks.nl
Of lees alle verhalen via de links hiernaast.

Het grote geluk van gemeente Renkum is de ligging in het groen. Bijzonder landschap, de mooiste natuur en prachtige landgoederen. GroenLinks vindt het belangrijk om de natuur in en om Renkum te koesteren en te beschermen.

Elke maand ging verslaggeefster Martine Hemstede met een inwoner op pad naar een plek waar hij of zij gelukkig van wordt. De geschreven reportage met twee foto’s gaf lezers van de krant een inkijkje in de schoonheid, geschiedenis en bijzonderheden van die plek. Geniet mee!

Fractievoorzitter Eveline Vink: “Mooi Renkum laat de grote waarde en diversiteit van onze groene omgeving zien. Wij willen dit koesteren en eraan bijdragen dat iedereen ervan kan blijven genieten. Er is zoveel te beleven: van de Jufferswaard tot de Boersberg, van het Renkums Beekdal tot de Wolfhezerheide.”

De inwoners die een kijkje gaven in ‘hun plek’ genieten allemaal op hun eigen manier van de natuur. De een fotografeert wilde dieren of ruimt zwerfvuil op, een ander doet yoga met fenomenaal uitzicht. Juist die verscheidenheid maakte Mooi Renkum een graag gelezen rubriek.

Het boek is te koop voor 6 euro, bestellen kan per mail: Renkum@groenlinks.nl.