Nieuws

Praat mee over het verkiezingsprogramma

De beste plannen komen van onderop, daar is GroenLinks van overtuigd. Daarom blijven we in contact met kiezers, ook buiten campagnetijd. Regelmatig praten we met ervaringsdeskundigen, omwonenden en experts over de thema’s die spelen. GroenLinks wil dat er steeds meer ruimte komt voor de eigen plannen en initiatieven van inwoners.

Nu de verkiezingen er weer aankomen, werken we aan het programma voor de volgende periode. De richting is duidelijk: een inclusieve samenleving, een knalgroene leefomgeving en op volle kracht vooruit naar schone energie. Heb jij ideeën om deze idealen praktisch uit te werken? Heb jij plannen die in het GroenLinks-programma thuishoren? Wil je vertellen wat jouw dorp nodig heeft?

Kom langs op de inloopavond in De Klipper. Op 24 oktober 2017 van 19.30 – 21.00 uur is iedereen welkom om te komen praten en ideeën te delen.
 

Veentjesbrug: minder bedrijventerrein, niet meer

Henk in gesprek

Verouderde bedrijventerreinen moeten gesaneerd worden, en de vele verschillende terreinen in onze gemeente kunnen samengevoegd worden op enkele plekken. Zo voorkom je halflege terreinen, verzamel je zware industrie op zo weinig mogelijk locaties en kun je de overige ruimte anders bestemmen. In het bestemmingsplan Veentjesbrug wordt ons gevraagd de gebieden met bestemming zware industrie uit te breiden, en andere gebieden een zwaardere bestemming te geven. Henk Boon verwoordde de kritische kijk van GroenLinks op dit voorstel.

Lees verder

Parkeersituatie Tuin de Lage Oorsprong

De parkeerproblemen op de Van Borsselenweg bij Tuin de Lage Oorsprong zijn nog niet verminderd. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zegde de wethouder toe onder andere met de eigenaar in gesprek te gaan met als doel hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor het parkeren. Henk Boon stelde vragen over de stand van zaken.
 

Lees verder

Schulden? Extra aandacht voor gezinnen met kinderen

Eveline Vink in gesprek

Wie in de schulden is geraakt, kan bij de gemeente terecht voor ondersteuning. Bijvoorbeeld hulp bij het ordenen van de administratie of een schuldsaneringstraject. Vorige periode pleitte Charlotte de Roo ervoor om gezinnen met kinderen prioriteit te geven in deze ondersteuning. Daarvoor was toen geen meerderheid in de raad. De gevolgen van opgroeien in armoede werken lang door, en kinderen mogen niet de dupe worden van financiële problemen. Daarom heeft dit college in het coalitieakkoord opgenomen dat gezinnen met kinderen prioriteit krijgen.
 

Lees verder

Documentaire Jesse in Oosterbeek

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar de film die Joey Boink maakte over Jesse Klaver? Filmhuis Oosterbeek vertoont JESSE zondag aanstaande! Kom je ook? De documentaire begint om 15.00 uur en duurt een uur. Kaarten kun je reserveren via filmhuisoosterbeek.nl.

'In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne. Echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt. Een jaar lang was filmmaker Joey Boink ‘beeldvoerder’ voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen Joey en Jesse.'

Doe mee in het team van Charlotte!

GroenLinkse kandidaten gezocht voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018! Op 21 maart 2018 wil GroenLinks Renkum met een sterke lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Om daarna met een sterke fractie in de periode 2018-2022 in en buiten de raad op te treden. Charlotte de Roo is al gekozen als lijsttrekker. Nu gaat de kandidatencommissie aan de slag om leden van het team te vinden. Wil je mee doen in het team van Charlotte, stel je dan voor 1 september kandidaat!

 

Lees verder

Pagina's