Nieuws

Mooi Renkum: Cinthy leidt je rond op de Boersberg

Het is wetenschappelijk bewezen: een mens wordt gelukkiger van de natuur. Wat een geluk dat Renkum zo rijk is aan natuurgebieden! Natuurliefhebbers uit Renkum geven in de serie Mooi Renkum tips voor een verrassende wandeling of fietstocht. Vandaag: Anne Middelham verkent de Boersberg.

Lees verder

Geen ballonnen meer oplaten

Koningsdagballonnen op strand

Elke week ruimen tientallen vrijwilligers in gemeente Renkum zwerfafval op. GroenLinks wil dat de gemeente meer doet om zwerfafval te voorkomen. Eveline Vink stelde in een motie voor om regels hierover op te nemen in het evenementenbeleid.
 

Lees verder

Fractievoorzitter Charlotte de Roo kandidaat voor de provincie

Charlotte de Roo staat op de derde plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 20 maart 2019. De huidig fractievoorzitter van GroenLinks in gemeente Renkum is via een referendum door de leden op deze plek gezet. Wanneer zij in de Staten gekozen wordt, zal De Roo de Renkumse raad verlaten.

Lees verder

Veilig genieten op het water

Steeds meer mensen recreëren op de Rijn. Ook in onze gemeente. Dat moet op een ontspannen en veilige manier kunnen, vindt GroenLinks. Voor iedereen, ook voor de kwetsbaarste vaartuigen.

Lees verder

Meer gastvrijheid en betere dienstverlening

Groenlinks wil dat de inwoner een betere dienstverlening van de gemeente gaat ervaren. Meer servicegericht, dag en nacht digitaal toegankelijk en met veel aandacht voor kwaliteit en bejegening. GroenLinks vroeg bij de nieuwe Visie Dienstverlening aandacht voor maatschappelijke organisaties als belangrijke verbinders in de dorpen en voor meer kwaliteit door lessen te trekken uit de klachten en bezwarenprocedures die inwoners aanspannen. Het college heeft toegezegd dit mee te nemen in de uitvoering.

Lees verder

Renkums Beekdal, vruchtbaar gebied voor bijen

Het Renkums Beekdal is een langgerekt, drassig veld, omzoomd door iets hoger gelegen bomen en twee beken. Maar dat zijn niet de beken waar het dal zijn naam aan dankt, vertelt imker Saskia van Orsel. Dé beek, de moeder aller beken, stroomt haast bescheiden door het midden van het open veld. Het is nu zo droog dat ze nauwelijks te zien is. Ze kan in betere tijden zomaar het hele dal vullen met water.

Lees verder

Pagina's