Nieuws

Groenrode lintjes voor Scarabee en Japanse Duizendknoopbrigade

Elk jaar rond Wereldmilieudag reikt GroenLinks in veel gemeenten lintjes uit. Groene lintjes voor mensen of organisaties die een bijzondere bijdrage leveren op het gebied van natuur of duurzaamheid, en in Renkum ook een rood lintje voor mooie initiatieven op sociaal of cultureel gebied. Dit jaar gaat de eer naar Scarabee, een organisatie die kunstprojecten organiseert, en de Japanse Duizendknoopbrigade, vrijwilligers die zich inzetten om te sterk woekerende plant onder controle te krijgen.

Lees verder

Groen op het terrein van Moviera

Omwonenden trekken aan de bel over het behoud van het groen op het terrein van Moviera, waar plannen gemaakt worden voor woningbouw. GroenLinks wil graag de feiten op een rijtje, daarom stelde Eveline Vink vragen over het onderzoek naar ecologie en flora en fauna.

Lees verder

Nieuw college

Vanaf vandaag heeft Renkum een nieuw college. De wethouders Joa Maouche (GroenLinks), Jasper Verstand (D66), Marinka Mulder (PvdA) en Leonie Rolink (VVD) werden gisteravond door de gemeenteraad benoemd. En het coalitieakkoord werd gepresenteerd aan de raad.

Lees verder

Coalitieakkoord Zes dorpen, Eén Renkum

Het coalitieakkoord 2018-2022 is vanmorgen gepresenteerd door coalitiepartijen GroenLinks, D66, VVD en PvdA. Het draagt de titel Zes dorpen, Eén Renkum. Charlotte de Roo presenteerde de inhoud met een korte toelichting.

Lees verder

Zes dorpen, één Renkum

GroenLinks heeft de afgelopen weken met D66, VVD en PvdA verder onderhandeld over een mogelijk coalitieakkoord. Deze onderhandelingen hebben geleid tot een principeakkoord met de titel ‘Zes dorpen, één Renkum’. Het coalitieakkoord wordt woensdag 23 mei openbaar gemaakt via www.renkum.nl en woensdag 30 mei geagendeerd voor de gemeenteraadsvergadering.

Lees verder

Voortgang formatieproces

GroenLinks, D66, VVD en PvdA hebben de afgelopen weken verder onderhandeld over een mogelijk coalitieakkoord. De onderhandelingen, onder leiding van formateur Thijs de la Court, verlopen voorspoedig en hebben inmiddels geleid tot de bekendmaking van de vier kandidaat-wethouders.

 

Lees verder

Pagina's