Nieuws

Doe mee in het team van Charlotte!

GroenLinkse kandidaten gezocht voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018! Op 21 maart 2018 wil GroenLinks Renkum met een sterke lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Om daarna met een sterke fractie in de periode 2018-2022 in en buiten de raad op te treden. Charlotte de Roo is al gekozen als lijsttrekker. Nu gaat de kandidatencommissie aan de slag om leden van het team te vinden. Wil je mee doen in het team van Charlotte, stel je dan voor 1 september kandidaat!

 

Lees verder

Vooruitkijken met het Meerjarenbeleidsplan

Wat willen wij voor Renkum de komende jaren? GroenLinks ziet uitdagingen en mogelijkheden. Stevig personeelsbeleid en veel samenwerken met andere gemeentes is nodig om financieel gezond te blijven.
Lees hier enkele van onze speerpunten voor de lange termijn. Een groeiende groep mensen is afhankelijk van de bijstand, wat kunnen we hieraan doen en hoe gaan we ermee om? Waardevolle groene plekken vragen om een goede inrichting om toegankelijk en beleefbaar te zijn. Er moet ook aandacht zijn voor hoe de gemeente met initiatiefnemers van een bouwproject en de omwonenden omgaat. Gelijkwaardigheid is een sleutelwoord.

Lees verder

Afval wordt veel beter gescheiden

Het nieuwe afvalsysteem is een groot succes. GroenLinks maakt zich al jaren sterk voor een beter inzamelingssysteem, en is daarom enorm blij met de resultaten. Het scheidingspercentage is sinds de invoering in januari gestegen van 60% naar 77%. Er wordt zoveel meer PMD (plastic, metaal en drinkpakken) aangeboden, dat dit na de zomer voortaan wekelijks opgehaald wordt.

Lees verder

Uitreiking rode en groene lintjes

Welk lokale initiatieven dragen volgens GroenLinks bijzonder bij aan de Renkumse samenleving? Welke inwoners zetten zich op buitengewone wijze in voor de natuur en de medemens?
Op vrijdag 23 juni vanaf 16 uur vindt bij Verburgt Molhuysen de uitreiking van de jaarlijkse rode en groene lintjes plaats. Je bent welkom om erbij te zijn!

Lees verder

Charlotte de Roo opnieuw lijsttrekker

Charlotte de Roo is gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Renkum, voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De huidige fractievoorzitter was ook lijsttrekker bij de vorige raadsverkiezingen.

Lees verder

Pagina's