Agnes Schaap voorgedragen als nieuwe burgemeester

Agnes Schaap is gekozen als nieuwe burgemeester van Renkum. GroenLinks fractievoorzitter Charlotte de Roo: 'Renkum heeft gekozen voor een burgermoeder! Slechts 1 op de 5 burgemeesters is vrouw, maar deze week is eerst in Den Haag en nu in Renkum een vrouw gekozen. Het lijkt wel een trend.'

Agnes Schaap voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Renkum

De Renkumse gemeenteraad heeft bekendgemaakt Agnes Schaap aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Renkum. De Kroon moet mevrouw Schaap nog officieel benoemen.

De gemeenteraad is van mening dat Agnes Schaap (1958) met haar authentieke, verbindende en evenwichtige persoonlijkheid de persoon is om gemeente Renkum te begeleiden op weg naar de toekomst.

Mevrouw Schaap heeft ruime bestuurlijke ervaring als bestuurder van een zorginstelling. Daarvoor was zij directeur van diezelfde zorginstelling. Gedurende 10 jaar was zij raadslid in de gemeente Wijchen, waar zij momenteel als wethouder werkzaam is. Een functie die zij zal neerleggen wanneer zij benoemd wordt tot burgemeester van Renkum. Hiermee kiest Renkum voor de eerste keer voor een vrouwelijke burgemeester.

Zij volgt Hein Bloemen op, die vorig jaar als waarnemer is benoemd na het vertrek van Jean Paul Gebben.

De nieuwe burgemeester wordt op vrijdag 12 mei geïnstalleerd. 

Lees onze eerdere berichtgeving over de profielschets.