GroenLinks Renkum en D66 organiseren op donderdag 12 november een discussieavond over het Basisinkomen. Dat is een vast inkomen dat door de overheid aan iedere burger wordt verstrekt, zonder inkomenstoets of werkverplichting. Dit inkomen is hoog genoeg om een bestaan als volwaardig lid van de samenleving te kunnen verzekeren. Dit maakt mensen creatiever, productiever en gelukkiger, volgens voorstanders. Niet vreemd dus dat sommige gemeenten experimenten willen houden met het basisinkomen.

De discussieavond vindt plaats in Zalencentrum Lebret te Oosterbeek. Vragen die aan de orde komen: wat is het idee achter het basisinkomen, welke experimenten staan er op stapel en wat kan het basisinkomen voor de gemeente Renkum betekenen?

Sjir Hoeijmakers, econometrist en promotor van het basisinkomen, leidt de avond in. Vervolgens licht Loek Groot van de Universiteit Utrecht de opzet van een Utrechts experiment toe. Ook vertelt Micha Snijder (D66 Wageningen) over de plannen van onze buurgemeente Wageningen.

Uiteraard is er uitgebreid gelegenheid voor discussie. De Renkumse fractievoorzitters Coen van Dijk (D66) en Charlotte de Roo (GroenLinks) sluiten het programma af.

Discussieavond Basisinkomen door D66 en GroenLinks Renkum, donderdag 12 november, Zalencentrum Lebret. Adres: Lebretweg 51, 6861 ZZ in Oosterbeek. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur.