Daling aantal fietsdiefstallen

Het aantal fietsdiefstallen in gemeente Renkum is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat schrijft het college als antwoord op de vragen die Liselot Jansen stelde. GroenLinks vindt het belangrijk dat Renkum een fietsvriendelijke gemeente is, het veilig kunnen stallen van je fiets hoort daar ook bij.
 

Liselot Jansen heeft namens GroenLinks aan het college vragen gesteld over de signalen die wij ontvingen over toenemende fietsendiefstal binnen onze gemeente. Onder meer Albert Heijn Renkum waarschuwde haar klanten op Facebook dat er in korte tijd meerdere fietsen waren gestolen.

 

Het college antwoordt op onze vragen dat er in 2018 een afname is geweest van het aantal fietsendiefstallen. Bij de Albert Heijn in Renkum zijn 4 fietsen gestolen in korte tijd. De cijfers laten verder zien dat de meeste fietsen worden ontvreemd in Oosterbeek, al is geen ‘hotspot’ aan te wijzen.
 

Belangrijk is dat er wel aangifte gedaan wordt. De politie laat weten dat er soms fietsen aangetroffen worden die vermoedelijk gestolen zijn, maar waarvan sommige fietsen niet als gestolen zijn opgegeven. Deze fietsen kunnen dan niet in beslag genomen worden en ook niet aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven worden. Aangifte doen kan online, telefonisch of bij de politiepost in Oosterbeek.
 

GroenLinks blijft zich inzetten voor vlot en veilig fietsen in de gemeente Renkum.