GroenLinks maakt zich al langer sterk voor natuur-speelplekken in onze gemeente. In het speelruimtebeleid, dat aangenomen werd in 2011, heeft GroenLinks in de behandeling ook al gevraagd over de mogelijkheden om natuur-speelplekken te realiseren. Nu blijk dat er in elk geval één initiatief is, dat al jaren bezig is en geen gehoor heeft gevonden in de gesprekken met de onze gemeente. De initiatiefnemer heeft nu een petitie opgesteld.
Als er een burgerinitiatief zoals dit opduikt, dat ook past in het aangenomen speelplekken-beleid, op welke wijze wordt de burger dan ondersteund om samen met de gemeente tot een oplossing te komen?
Er bestaat al een natuur-speeltuin in Renkum (bij de Beken van Staatsbosbeheer) en er komt waarschijnlijk een natuur-speelplek in Wolfheze. De organisaties die deze natuur-speelplekken hebben, voldoen aan alle veiligheids-normen en de toestellen worden om de twee jaar gekeurd. Welke verschillen zijn er met een gemeentelijke natuur-speelplek en hoe zou de eventuele verschillen overbrugd kunnen worden?
Hoe ziet het college de samenhang tussen ons vastgestelde integrale jeugd- en jongerenbeleid en gezondheidsbeleid en de mogelijkheid voor een school en de BSO om naar een natuur-speelplek die dicht bij hun omgeving te gaan?
Er schijnt een gemeentelijke plek geschikt te zijn in Oosterbeek laag, dat nu een trapveld is. Is het college bereid om aan tafel te gaan zitten met het betreffende kinderdagverblijf en samen met hen naar een oplossing te zoeken voor de breed levende wens voor een natuur-speelplek in Oosterbeek laag?
In het antwoord heeft wethouder Rita Weeda toegezegd dat zij binnen twee weken met de initiatiefgroep om tafel gaat zitten.