Vanaf vandaag heeft Renkum een nieuw college. De wethouders Joa Maouche (GroenLinks), Jasper Verstand (D66), Marinka Mulder (PvdA) en Leonie Rolink (VVD) werden gisteravond door de gemeenteraad benoemd. En het coalitieakkoord werd gepresenteerd aan de raad.

Eerder die avond werd het coalitieakkoord officieel gepresenteerd aan de raad. Fractievoorzitter Charlotte de Roo deed dat namens de nieuwe coalitie. Zij noemde het een groen, sociaal en liberaal akkoord waarin veel ambities staan maar ook veel ruimte gegeven wordt om onderwerpen met de raad en met inwoners samen in te vullen.
 

"Het is een toekomstbestendig akkoord geworden. Klimaatmaatregelen en groen met meer biodiversiteit zijn urgente onderwerpen die stevig beleid vragen en in dit akkoord ook krijgen."

 

Charlotte noemde enkele inhoudelijke punten uit het akkoord, zoals versoepeling van regels bij zorg en welzijn, een experiment met het basisinkomen, landschap en landgoederen en meer inhoud voor de titel kunstenaarsgemeente.
 

"We werken dorpsgericht en geven ruimte aan de eigenheid en diversiteit in elk dorp waarin uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen doen."

 

Er zijn grote uitdagingen voor de komende vier jaar. Er zijn  investeringen nodig om achterstallig onderhoud op wegen, bomen en groen op te lossen. We hebben een flexibele en integraal werkende organisatie nodig.

 

"Wij brengen ambities en financiën in evenwicht."

 

De hele tekst van Charlotte is hieronder te downloaden.

Wij wensen het nieuwe college veel plezier en succes en zien uit naar een goede samenwerking de komende vier jaar.