Schone lucht

Verhalen van inwoners inspireren ons. Bijvoorbeeld de Renkumse Bea van Dijken, die gelukkig wordt van schone lucht en een groene omgeving, maar graag verandering wil zien in de overlast die Parenco veroorzaakt.

Waar word je gelukkig van?

Naast de maatschappelijke activiteiten die we doen, zijn we veel in de natuur te vinden en dat maakt mij/ons gelukkig.

Schone lucht, veel groen, een leefbaar en plezierig dorp voor jong en oud met goede voorzieningen, is een voorwaarde om me gelukkig te voelen.

In mijn achtertuin, op loopafstand, ligt het Beekdal en de bossen van Oranje Nassau Oord. We genieten van de vele wandelingen die we met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden maken. Vaak eindigen we op het terras om te genieten van een goed glas en een hapje. Meestal ondervinden we hier een oase van rust.
 

Wat wil je veranderen?

In mijn voortuin op loopafstand is de situatie heel anders in tegenstelling tot mijn achtertuin. Op enige afstand  van mijn huis ligt de papierfabriek Parenco. De overlast, die deze fabriek geeft, maakt mij  als omwonende niet gelukkig.

Als de wind onze richting op is, kunnen we 's nachts de ramen niet open hebben vanwege het lawaai en de stank. In de tuin kunnen we bij mooi weer niet buiten zitten en werken. De chemische lucht prikkelt de ogen, keel en beneemt je de adem. In veel huizen in ons dorp komen scheuren, omdat alles trilt. Dit alles tast de lichamelijke en psychische gezondheid van de mensen in het dorp aan.

 Mijn wens is dat de politiek opkomt voor de bewoners van het dorp Renkum. Ik probeer me in te zetten om de overlast wat betreft de gezondheid van mensen en de leefbaarheid in ons groene dorp zo veel mogelijk aan te kaarten.

 

"Het woongenot en het leefplezier, in het dorp Renkum, moet terug komen!"