‘Gelukkig in Renkum’ is de titel van het verkiezingsprogramma van GroenLinks Renkum. Het is ook het motto voor de verkiezingscampagne, die de partij vandaag begint. We publiceren ons verkiezingsprogramma en de definitieve kandidatenlijst.

Bruto gemeenschappelijk geluk

Gelukkige mensen leven gemiddeld genomen langer, zijn vaak gezonder en hebben de veerkracht om tegenslagen in het leven te verwerken. Geluk verbindt. En wordt groter als je het deelt met anderen. De focus op economische groei schiet tekort als we het hebben over werkelijke maatschappelijke vooruitgang. Daarom kiest GroenLinks liever de groei van het ‘bruto gemeenschappelijk geluk’ als doel.

Lijsttrekker Charlotte de Roo: "GroenLinks staat voor geluk voor iedereen. Verbinding met elkaar en met de groene omgeving."
 

Onze blik is realistisch. Het geluk van de een is niet noodzakelijkerwijs het geluk van de ander. Gelijkwaardigheid is belangrijk om wensen en belangen van inwoners onderling af te wegen. Een open samenleving met ruimte voor iedereen. Daarnaast verdient bescherming van het groen onze volle aandacht en hebben we grote ambities op het gebied van klimaat.

 

Campagnestart

Vandaag lanceren we ons verkiezingsprogramma. Ook maken we onze lijst met 34 kandidaten bekend. Als illustratie van waar we voor staan, komen we in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met vier video’s waarin we laten zien wat het is aan Renkum dat ons gelukkig maakt. De eerste publiceren we vandaag. De video’s worden in de komende weken aangevuld met inspirerende verhalen van inwoners.
 

We zetten ons in voor een maximaal resultaat op 21 maart, om daarna aan de slag te gaan met een sterke nieuwe fractie. GroenLinks Renkum zal zich de komende vier jaar inzetten voor een goede relatie tussen gemeente en inwoners, voor het geluk en het welzijn van alle inwoners en voor onze prachtige groene omgeving.

 

Download het programma onder dit bericht en bekijk hier de eerste video in de serie 'Dit is Renkum'.