De leden van GroenLinks hebben hun kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Op de feestelijke ledenvergadering in MFC Doelum is het nieuwe team met applaus ontvangen.
 

De top tien staat vol sterke vrouwen en mannen van alle leeftijden en met verschillende soorten ervaring, kennis en kunde. Lijsttrekker Charlotte de Roo, die in juni al werd verkozen, is blij met haar team. ‘Ik ben trots op deze lijst. We hebben veel in huis met zijn allen: ervaring, een frisse blik, lokale betrokkenheid en activisme. Een echt GroenLinks-team.’

De lijsttrekker Charlotte de Roo wordt gevolgd door huidig raadslid Eveline Vink op plaats twee. Op drie staat commissielid Marlies de Groot en de vierde plek is voor de Wageningse student Sophie Engelsma (19). Zij deed al ervaring op in de Jongerenraad en wil nu aan de slag in de gemeenteraad. Op vijf is huidig commissielid Norbert Mergen-Metz gekozen. Op zes staat Liselot Jansen uit Doorwerth, die zich de afgelopen jaren hard maakte voor een Renkums experiment met Basisinkomen.
Plaats zeven en acht zijn ook voor nieuwkomers: Maryse Kusse, bekend van Samen Werkt, en Christel van Kampen, geboren en getogen Renkumse. Huidig raadslid Henk Boon liet al eerder weten zich niet voor de raad verkiesbaar te stellen. Hij staat op plaats negen. De tiende plek is voor Lodewijk Entrop (23), die zich als Jongerenraadslid inzet voor een inclusieve samenleving.

Omdat wethouder Wendy Ruwhof met pensioen gaat, heeft GroenLinks Renkum bekendgemaakt dat Gelders fractievoorzitter Joa Maouche de wethouderskandidaat is.

De vastgestelde lijst tot en met plaats 15 is:

1 Charlotte de Roo
2 Eveline Vink
3 Marlies de Groot
4 Sophie Engelsma
5 Norbert Mergen-Metz
6 Liselot Jansen
7 Maryse Kusse
8 Christel van Kampen
9 Henk Boon
10 Lodewijk Entrop
11 Karin Methorst
12 Charley Erkens
13 Jos van der Schot
14 Sjanet Treep
15 Dorine van Zutphen