Waar worden de inwoners van gemeente Renkum gelukkig van? En wat willen ze veranderen? We vroegen het inwoners in de serie 'Inspirerende Verhalen'. Vandaag vertelt Annemiek Haring over haar ervaringen met haar buurttuin.

Waar word je gelukkig van?

Waar ik van geniet? Van creëren, dieren, ons prachtig Renkums beekdal en mijn grote voedselbostuin.

In 2012 toen ik net in Heelsum woonde ben ik een buurttuin gestart en enige tijd later met een groep buurtgenoten samen een tweede grotere buurttuin. Later werd ik lid van het dorpsplatform Renkum Heelsum.  Alle gebrek aan communicatie met gemeenteambtenaren rondom de buurttuinen hebben me doen besluiten lid van GroenLinks te worden.

Mij is de afgelopen jaren rondlopend rond het gemeentehuis opgevallen dat er een gebrek aan visie is op onze mooie groene ruimte en hoe deze in te richten. Ik heb vanuit mijn achtergrond in het groen en uit het oogpunt van ons milieu de wens dat natuurinclusieve landbouw waaronder voedselbossen ook vallen een onderdeel worden van ons groene gemeente.  

Wat wil je veranderen?

Ik ben niet blij met hoe gemeente en inwoners met elkaar communiceren. Dat kan heel anders.  Burgerparticipatie en burgerinitiatieven dienen structureel ondersteund te worden door gemeente ambtenaren die aangestuurd worden door kordate politici. Directe lijnen tussen inwoners in alle dorpen die iets willen opstarten of juist ergens een probleem mee hebben en de voor dat onderwerp betreffende ambtenaar is een must in mijn ogen. Zonder dat kan een burgerproject niet duurzaam zijn. Je kan me niet gelukkiger maken dan met een gestroomlijnde samenwerking tussen inwoners en bestuurders .

 

Dit is Renkum. Dit koesteren wij. Afspelen op YouTube