Mijn naam is Alexander de Roo. Al 45 jaar lid van GroenLinks en voorgangers. In december 2019 ben ik voorzitter van GroenLinks Renkum geworden. Sinds 2005 woonachtig te Oosterbeek samen met vrouw Charlotte, dochter Clara en hond Speedy. Elke dag genieten van bos, Bato's Wijk en de uiterwaarden. En op de fiets erop uit, een rijbewijs hoeft voor mij niet.

Als mede oprichter van GroenLinks zet ik me in voor klimaat en natuur. Dat is hard nodig. Maar even belangrijk is een goed sociaal beleid. Financiële zekerheid is nog slechts voor een minderheid weggelegd, alleen voor de bovenmodalen. Daarom maak ik me hard voor het basisinkomen en ben ik voorzitter van de Vereniging Basisinkomen.
GroenLinks was de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We hebben een groeiend aantal leden en sympathisanten. Graag draag ik mijn steentje bij aan een levendige politieke cultuur in Renkum.
In mijn vrije tijd schaak ik graag en ben ik voorzitter van de schaakvereniging Oosterbeek Paard Combinatie. We zijn een kleine club en overleven alleen doordat vluchtelingen onze club versterken. We hopen in 2023 het 100 jarig bestaan te kunnen vieren.

Ik ben bereikbaar via renkum@groenlinks.nl.