“ "Iedereen een gezonde woonomgeving!" ”

Eric Miedema Kandidaat-raadslid

Wie?

Ik ben Eric Miedema. Ik ben 59 jaar en woon in Renkum. Ik werk bij de overheid om te herstellen wat zo ontzettend vreselijk is: de toeslagenaffaire. Daar voel ik een sterke verantwoordelijkheid om het beschadigde vertrouwen van veel burgers in het openbaar bestuur te helpen repareren. Een buitengewoon belangrijke klus. Ik woon overigens pas kort in Renkum, maar voel mij door mijn sterke betrokkenheid bij mijn omgeving al een echte Renkummer  Sommigen kennen mij misschien als speler van een grote trom bij show- en marchingband Excelsior. Al jaren ben ik politiek betrokken, en vastberaden om samen met inwoners problemen aan te pakken.

Waarom?

Politiek moet er zijn voor de inwoners. Ik heb mijn antennes continu aan om te weten wat er lokaal speelt. Ik pak onrechtvaardigheid aan, maar wil realistische, progressieve oplossingen. Zo is schone lucht in Renkum helaas geen vanzelfsprekendheid, terwijl onze overheid zich juist hard zou moeten maken voor een gezonde leefomgeving!

Hoe?

Samen met inwoners wil ik mij inzetten om de dorpen levendig en leefbaar te houden. Bedrijvigheid is natuurlijk prima, maar dat mag nooit ten koste gaan van onze gezondheid. Industrie kan alleen blijven bestaan als het voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen en veilig is voor de omgeving. Alleen door innovatief, vooruitstrevend én de duurzaamste te zijn, heb je toekomst als uithangbord voor onze mooie gemeente!