“ "Maak de kloof tussen arm en rijk kleiner" ”

Liselot Jansen Kandidaat-raadslid

Wie?

Liselot Jansen woont al 22 jaar in Doorwerth en geniet samen met haar hond James en landschildpad Herman elke dag van de mooie bossen en prachtige landgoederen. Ze is een natuur- en dierenliefhebber in hart en nieren! Liselot heeft recent haar opleiding tot consulent WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) succesvol afgerond. Dat is niet voor niks: ze is maatschappelijk zeer betrokken, wil gelijke kansen voor iedereen en armoede en eenzaamheid bestrijden.

Waarom?

Helaas heeft niet iedereen het in onze samenleving even goed getroffen. Dat is geen keuze, maar vaak een combinatie van problemen of simpelweg domme pech. Gelukkig hebben we een sociaal vangnet in Nederland, maar voor sommige van onze inwoners leidt een kleine stijging van bijvoorbeeld voedsel- en energieprijzen al tot enorme problemen en veel stress (om over een kapotte stofzuiger of koelkast nog maar te zwijgen). Het treft mensen met een WIA-uitkering, ouderen met alleen een AOW en gezinnen met kinderen. Die beginnen hun leven daardoor meteen al met een achterstand. Terwijl anderen zonder daar veel voor te hoeven doen zoveel fortuinlijker zijn!

Hoe?

Als gemeente moeten we alles doen wat in onze macht ligt om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Vooral voor degenen die het niet erg getroffen hebben, spelen we als gemeente een ontzettend belangrijke rol! We kunnen zó veel doen om ervoor te zorgen dat ieder mens krijgt waar het recht op heeft: een beetje geluk.