“ "Lokaal en biologisch eten voor iedereen bereikbaar maken." ”

Maartje van den Berg Commissielid

Wie?

Maartje woont met haar man, twee tienerdochters, hond en katten in Doorwerth. Ze heeft carrière gemaakt in het bedrijfsleven en werkte lang in het internationale bankwezen. Na verloop van tijd begon de harde bankwereld haar tegen te staan en koos ze voor een ander pad. Een pad met meer vrijheid en waarin de mens centraal staat.
Ze werkt met veel passie in de moestuin en eetbare siertuin die ze aan huis heeft, ze verkent graag te voet de natuur in de omgeving en ze rijdt paard. Maartje leest graag over gezonde voeding, planten, en het milieu en wil graag haar groene idealen realiseren.
 

Waarom?

We gaan op dit moment niet erg zuinig met onze aarde om, terwijl we er afhankelijk van zijn. Verschillen tussen een klein aantal superrijken en veel allerarmsten worden alleen maar groter, ook in Nederland. Dat is toch niet uit te leggen! Mensen worden ziek van hun werk, ongezond voedsel is goedkoop en gezond voedsel juist duur. Voor kleine ondernemers en natuurvriendelijke boeren is het lastig goed rond te komen, terwijl grote bedrijven kapitalen over de balk smijten om een groen beeld van henzelf te creëren. We staan 24/7 digitaal in contact met elkaar, maar er zijn ouderen die eenzaam zijn en jongeren die veel te lang moeten wachten op zorg die ze nodig hebben. De toekomst zit niet in technocratische oplossingen, maar vinden we bij elkaar, in de omgeving. Lokaal, gezond voedsel, samen energie opwekken en tijd voor een goed gesprek.
 

Hoe?

Elke reis begint bij een eerste stap. De uitdagingen die voor ons liggen zijn groot, maar we gaan gewoon beginnen. Ik wil me hard maken voor meer lokale, gezonde voeding die beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Kansrijke initiatieven voor duurzamere landbouw, schooltuinen, moestuinprojecten, waarom zijn er daar niet meer van? Ik wil dat aanzwengelen voor alle inwoners die dat willen!