Doorgewinterd raadslid Liselot Jansen gaat het stokje van Eveline overnemen en zal het ongetwijfeld anders doen. Er komt veel (moois) kijken bij het fractievoorzitterschap geeft Liselot aan. “Ik ga me 100% inzetten om mij deze rol eigen te maken. Wat ik beloof, is dat ik mijn uiterste best zal doen om het groene karakter van onze prachtige gemeente te behouden en waar nodig te versterken. Onze gemeente moet een warm welkom zijn voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur en geaardheid. Gelijke kansen en een inclusieve samenleving, daar ga ik voor!”

Dit alles gaat ze natuurlijk niet alleen doen, maar samen met een bevlogen en enthousiaste fractie!

Hieronder een deel van de afscheidsspeech die Eveline in de raad heeft voorgelezen. Wij wensen haar heel veel plezier en mooie resultaten in de Staten!

December 2013 zat ik voor het eerst in de raadzaal. Na die eerste raadsvergadering legde Marte me bij de borrel geduldig uit wat een griffie eigenlijk is. Ik werd een paar maanden daarna geïnstalleerd als het jongste raadslid. 34 jaar, sommige collega’s noemden me toch “meisje”. De onbevangen idealisten van de raad zijn tegenwoordig gelukkig een stuk jonger. Maar onervaren was ik zeker.

Politiek maak je samen en daar geloof ik echt in. Een partij is een beweging en daarin moet ook beweging zijn. Een omgeving waarin je elkaar blijft stimuleren en uitdagen, waarin nieuwe mensen komen die weer iets teweegbrengen dat er nog niet was. Frisse lucht, zogezegd. Dus ik zet vanavond de deur open. Voor wat frisse lucht, en ook om te vertrekken. Een klein stukje verderop ga ik, naar het Provinciehuis in Arnhem. Maar dat is eerst nog aan de kiezer. 

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en de mooie dingen die we samen hebben bereikt.
Ik wens jullie creativiteit, gezelligheid en wijsheid. En ik hoop en weet dat we elkaar nog regelmatig gaan tegenkomen, dus ik zeg: tot ziens!

Eveline Vink.