1. Voor meerdere dagen koken en de porties invriezen.
     
  2. Een ‘Too good to go’ pakket reserveren bij de supermarkt met producten die bijna over de datum zijn. Kost weinig en dan hoeft het niet weggegooid te worden!
     
  3. Producten met korting kopen omdat de houdbaarheidsdatum bijna bereikt is en dan thuis invriezen.
     
  4. Van allerlei restjes een nieuw gerecht creëren.
     
  5. Eens in de twee weken kliekjesdag houden en alle kliekjes uit de diepvries opeten.
     
  6. Kliekjes de volgende dag als lunch eten.
     
  7. Diepvriesgroente kopen. Goedkoop, gezond, en voorkomt verspilling omdat je het in de vriezer kunt laten en alleen gebruikt wat je nodig hebt.
     
  8. Brood invriezen en per snee ontdooien als je het nodig hebt. Of lekker in de broodrooster!
     
  9. Eerst in de koelkast kijken wat je nog hebt en daar een gerecht bij bedenken.
     
  10. In de koelkast kijken voor je boodschappen gaat doen.
     
  11. Beduimelde groente aan huisdieren voeren (alleen als dat niet ongezond voor de dieren is).
     
  12. Na het boodschappen doen de oudste spullen vooraan zetten en de nieuwe achteraan.
     
  13. Een eigen moestuin(tje) beginnen: je oogst wat je nodig hebt.

 

Doe je ook mee tegen voedselverspilling? Wat zijn jouw tips? Laat het ons weten via een van onze social mediakanalen.

Meer weten over de Week tegen verspilling? Kijk hier: Samentegenvoedselverspilling.nl

twee blije kinderen met oogst uit de moestuin