Op 26 november stelden de leden van GroenLinks Gelderland de kandidatenlijst vast voor de Provinciale verkiezingen. Eveline Vink, nu nog fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad, is door de leden op de derde plaats gezet. GroenLinks heeft in de Staten nu zes zetels.

In de zomer werd de Oosterbeekse Charlotte de Roo al gekozen als lijsttrekker. De Roo was voorheen ook fractievoorzitter in de Renkumse gemeenteraad. Vanaf komend voorjaar kan Vink zich zeer waarschijnlijk aansluiten bij de volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten.
Zij vertrekt dan uit de Renkumse gemeenteraad, waar ze negen jaar deel van uitmaakte. “Ik laat de fractie met een heel gerust hart achter. Er zit een sterk team dat zich blijft inzetten voor natuur, klimaat en een rechtvaardige samenleving.”

Er staat al nieuw talent te trappelen om in de raad plaats te nemen. Eric Miedema uit Renkum is nu commissielid en mag als volgende op de lijst een zetel innemen. Hij vindt een betrouwbare overheid van het grootste belang en wil zich inzetten voor een gezonde leefomgeving voor iedereen.